Sådan slipper du af med muskel og ledsmerter

Ledsmerter i hele kroppen eller i visse områder kan hæmme dig både mentalt og fysisk. Din trivsel kan sænkes, når dine daglige bevægelsesfrihed er begrænset, og når dine hverdagsaktiviteter er forbundet med smerter.

Uanset om du døjer med kroniske smerter eller tilbagevendende gener, er det vigtigt at tage hånd om problemet, så du får din bevægelsesfrihed igen og sænker risikoen for smerter i leddene i fremtiden.

Hvad er ledsmerter?

Smerter i leddene kan opstå flere steder i kroppen. Mange mennesker generes permanent eller periodevis med ledsmerter i fingre eller ledsmerter i knæ, da disse led dagligt udsættes for friktion og bevægelse. Det kan være tegn på overbelastning, eller at der er opstået en betændelsestilstand i din krop. 


Udover de fysiske gener kan der opstå følgegener, som har stor indflydelse på din dagligdag. Ledsmerter og træthed går ofte hånd i hånd, og det kan derfor være hæmmende for også din psykiske tilstand at døje med fysiske gener.

Smerterne kan variere i omfang og intensitet. Mens nogle føler smerter, når de bevæger én eller flere led i kroppen, føler andre permanent smerter, uanset om leddene er i bevægelse. 

Hvad skyldes smerter i leddene?

Smerter i leddene kan have flere årsager. Autoimmune sygdomme kan skabe lokale smerter i kroppen og er en tilstand med tilbagevendende gener. I denne forbindelse kan du begrænse dine ledsmerter med kost, som har antiinflammatorisk virkning. Betændelsestilstande kan opstå i kroppen, hvis du har nedsat immunforsvar. Det kan være i forbindelse med en sygdom eller som konsekvenser af et sygdomsforløb.

Smerter i og omkring led kan også opstå som følge af overbelastning eller på grund af årstid. Kulde og fugtigt vejr kan være årsag for mange mennesker til, at smerterne begynder at opstå. Det er langt fra kun ældre mennesker, som døjer med fysiske gener i hele kroppene eller enkelte led. Alle og enhver kan midlertidigt eller periodevis opleve de ubehagelige og hæmmende smerter.

Hvad kan du gøre?

Du har flere muligheder, hvis du oplever smerter i kroppens led. Des tidligere du tager generne alvorligt og gør en indsats for hæmme årsagen til smerterne, des bedre chancer har du for at undgå generne i at udvikle sig og blive permanente, og des større sandsynlighed er der for at blive smertefri.

Der findes forskellige midler og behandlingsmetoder, du kan benytte dig af:

  • Kost 

  • Naturmedicin

  • Kosttilskud 

Hvilket middel mod ledsmerter du skal benytte dig af, er op til dig og dine ønsker. Kosttilskud mod ledsmerter er baseret på urter og ekstrakter fra naturens planter og frø.

Du kan integrere kosttilskud i kombination med en antiinflammatorisk kostplan, der er rig på bær, superfood og fibre. 

Hvad anbefaler lægen?

Du skal rådføre dig med din læge, før du begynder at tage naturmedicin mod ledsmerter. Der kan være særlige naturmedicinprodukter og kosttilskudsudgaver, som kan påvirke virkningen, hvis du tager farmaceutisk medicin. 

Din læge kan rådgive dig om, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du vælger naturmedicin. Det er vigtigt, at overfølsomheder eller allergier klarlægges, så du undgår ubehag og bivirkninger.


Vi får dagligt udsagn og anmeldelser på vores facebook side fra kunder, der netop har oplevet store forbedringer i omkring deres ledsmerter ... vi har indsat nogle af dem her: