En god udrensningskur; hvad, hvordan og hvorfor?

Går du og overvejer, om du skal have et sundere liv, eller måske bare en sundere krop ?

Ja så er du endt, det helt rette sted. Her kan du læse om, hvordan du kan kickstarte en eventuel kostomlægning,

få svar på, om du måske skulle overveje en udrensningskur i stedet for, og hvorfor netop udrensningskure – eller detox, som de også

kaldes – er så populære.

Hvad er en udrensningskur?

En nem udrensningskur er en kur, som er designet til at rense din krop for affaldsstoffer, der ophober sig gennem dit indtag af mad og drikke.

Der findes utallige forskellige kure, der går helt fra den ekstreme version, hvor du skal leve af kogt vand med honning og chili så længe som muligt (behøver jeg sige, at det IKKE er sundt?), over de mere moderate, hvor du skal skære visse madvarer ud af din diæt, til de helt ’milde’, hvor du enten skal tilføre din diæt eller indtage et detox-middel ved siden af dine almindelige måltider.

Det er en rigtig god ide at tale med din læge inden du kaster dig ud i en hjemmelavet udrensningskur, for det kan være utroligt usundt for kroppen og endog farlig, hvis ikke det bliver gjort rigtigt.

Hvad kan en udrensningskur hjælpe med?

Der er forskellige metoder til at finde den bedste udrensningskur, og der er derfor også forskellige resultater, du kan forvente, når du giver dig i kast med kuren. De mest udbredte grunde til at begynde på en udrensningskur er:


Detox udrensningskur 

Hvis du ønsker at rense kroppen, og komme af med opbyggede affaldsstoffer, komme betændelse i kroppen og finde ud af, om det kan have en indvirkning på gener som for eksempelvis uren hud eller dårlig ånde. På samme måde kan nogle detox-kure også hjælpe med træthed og sløvhed.

Udrensningskur opskrift for vægttab

Vil du gerne tabe dig, så kan en effektiv udrensningskur være en rigtig god måde at kickstarte dit vægttab på. Den giver dig et hurtigt vægttab, så du bliver motiveret og kan komme godt i gang. Det er dog vigtigt at huske på, at hvis du, efter en udrensningskur der virker, begynder at spise normalt igen, så vil kiloene komme tilbage. 

Hvad kan hvidløgskuren hjælpe med?

En hvidløgs udrensningskur er en af de former for udrensningskur, der ikke kræver noget specielt af dig, andet end at du indtager eliksiren på de angivne tidspunkter og i de anbefalede mængder. Det er en meget gammel kur, der også er kendt som den Tibetanske hvidløgskur og som har rigtig mange gavnlige fordele.